sociaal ondernemers

Vaak vragen mensen waarom heten jullie WerkInJeEigenWijk? Laten we dat even bespreken.

 

Dat heeft te maken met een visie op de toekomst van de economie. Wij geloven erin dat er op laag niveau in buurten een micro-economie kan ontstaan, waarbij er nogal veel geruild wordt, maar ook werkzaamheden - zelfs ook betaald -  onderling vormgegeven worden. Ook zou een lokale munt daarbij kunnen passen als betaalmiddel of de Hilversumpas.

 

Buurteconomie heeft de toekomst en kan vergeleken worden met een eiland waar ik gewoond heb met 3000 inwoners; een buurt in Hilversum is bijvoorbeeld zelfs groter dan 3000 mensen. Op dat eiland functioneerde de genoemde micro economie prima! Daarmee heeft het dus te maken.

 

In hoeverre heeft zich dat idee al vertaald naar onze werkzaamheden? We hebben al een vacaturelijst gesorteerd op postcode, zodat je in je eigen wijk in je eigen buurt kunt kijken of er banen te vinden zijn.

 

Andere plannen zijn, dat we naast het al spreekuur houden in verschillende buurthuizen, we onze diensten nog kunnen gaan uitbreiden: we kunnen bijv. workshops gaan geven voor ZZP-ers en MKB-ers om die meer omzet te laten genereren door erover te praten en misschien onderling een werknemerspool te genereren. Als elke MKB-er niet verder kan groeien omdat men 0,2 fte nodig heeft

en een andere MKB- er ook, en die niet kan omzetten in een reguliere arbeidsplaats kan dat dé oplossing zijn.

 

Vandaar dat we de naam WerkInJeEigenWijk hebben.