non-profit sociaal ondernemer

samenwerking met Wij(k)Werk Kantelt

  Solliciteren loont

Waarom Wij(k) kantelt

Wij(k)werk kantelt is een netwerk van partners in de wijken die samen willen werken aan een economie op wijkniveau. Een economie die niet alleen gebaseerd is op basis van de traditionele handen uit de mouwen steken, maar ook een economie die ruimte geeft aan mensen die ideeën hebben en hun hoofd willen gebruiken om zo hun ondernemerschap vorm te geven.

Wij(k) werk kantelt wil met haar denkwijze aansluiten bij de nieuwe visie op de toekomst van de economie. Op steeds meer plaatsen ontstaan er op laag niveau in wijken een micro-economie. Tot nu tot is die micro-economie tot het onderling ruilen beperkt gebleven. Wij(k)werk wil verder dan dat ruilen en wil die micro-economie  laten kantelen door de werkzaamheden (ook betaald) onderling vorm te geven.

 

Doelgroep:

Hoewel iedereen bij Wij(k) werk kantelt welkom is die op zoek is naar werk, wil Wij(k) werk ook inzetten op bepaalde doelgroepen. Een van die groepen is 45+. De gedachte hierachter is dat deze groep bij sollicitaties tussen wal en schip vallen en/of terecht komen in banen waarbij hun talent en ervaring ondergeschikt worden gemaakt aan het hebben van een baan. De menselijke benadering staat daarom bij de werkwijze van Wij(k) werk kantelt centraal door aan te tonen dat iedereen anders is en uniek is voor een werkgever.

 

De filosofie van Wij(k) werk Kantelt is dan ook:

 

  • Niemand aan de zijlijn, iedereen gelijke kansen.
  • Diversiteit is een verrijking voor het bedrijf.
  • Dus mannen, vrouwen aan het werk.
  • Niet alleen diploma's maar ook competenties tellen.
  • Sociaal ondernemerschap.
  • Werken met je hoofd.

 

Werkwijze:

Het kantelen van de wijkeconomie is niet alleen helpen bij de zoektocht naar werk, maar gaat verder. Kantelen betekent op een andere manier kijken, leren en doen. Dat willen we ook als Wij(k) werk kantelt in de praktijk brengen door:

 

  • Een vacaturelijst gesorteerd op postcode, zodat in de eigen wijk gekeken kan of er banen te vinden zijn.
  • Spreekuren houden in verschillende buurthuizen,
  • workshops gaan geven voor ZZP-ers en MKB-ers om meer omzet te laten genereren door erover te praten en misschien onderling een werknemerspool te genereren zou een oplossing zijn.
  • Opzetten van bewonersbedrijven.

 

Wij(k) werk kantelaars:

Om dit project te doen slagen wordt er een team samengesteld van mensen/kantelaars die op een andere manier durven te kijken naar de arbeidsmarkt en vanuit een menselijke benadering willen bijdragen aan het ontwikkelen van wijkgerichte micro-economie.

 

Wij(k) werk Kantelt: Perspectief, Wijkgericht, Maakt talenten zichtbaar.