argumentenkaart
Afbeelding – 677.7 KB 315 downloads
 

Fantastisch, dat er bedrijven zijn die echt maatschappelijk verantwoord ondernemen! Wilt u als ondernemer ook de wat minder gemakkelijk plaatsbare maar unieke prima werkzoekenden aan werk helpen? Neem dan kontakt met ons op.

 

Wat zijn voor mij -als werkgever- de argumenten voor en tegen het aannemen van een werkloze 55-plusser? Zie het bestand hierboven. Daar vindt u een "Argumentenkaart" over dit onderwerp.
 

Laag tarief voor leveren nazorg: te denken valt aan 20 euro per uur, afhankelijk van de nieuw aangenomen werknemer. Daarmee ontlast u uw eigen afdeling personeelszaken met de zo specifiek benodigde begeleiding.

 

TIPS:

Werkgevers staan voor diverse dilemma's die eerst beoordeeld moeten worden voordat de werving wordt opgestart:
  • je wilt de beste kandidaten kunnen bereiken vs er reageren veel werkzoekenden
  • je wilt hen bereiken die aan de harde eisen voldoen vs je mag niet zomaar alles
  • je weet het beste wat bij je bedrijf past vs je bent (meestal) geen recruitmentexpert 
  • recruitment kost tijd en geld vs recruitment mag niet teveel tijd en geld kosten
  • zelf personeel aannemen scheelt geld vs de verkeerde aannemen kost meer.
  • wet- en regelgeving zijn bij je bekend vs wet- en regelgeving wijzigd geregeld 
tip 1: weeg de risico's zorgvuldig af tegen de voordelen. Bij risico nemen gaat op dat als het fout gaat je bedrijf de gevolgen moet kunnen dragen. Overweeg in dat geval de inzet van een geregistreerd en bonafide uitzend- detacheringsbureau, payroller of andere vorm van arbeidsbemiddelaar. 

tip 2: kijk uit met 0-uren -, min-max - en tijdelijke arbeidsovereenkomsten, wetgeving veranderd momenteel drastisch hierin. Laat je goed voorlichten en adviseren.

tip 3: eigen risico dragen heeft grote consequenties. Laat je goed voorlichten en adviseren.

tip 4: er is veel gratis informatie op internet te vinden met betrekking tot personeel werven en in dienst hebben. Let op, wat je op internet vind is nogal eens onbetrouwbaar/onvolledig/onzorgvuldig, check dus altijd goed voordat je beslist.

tip 5: maak goed gebruik van netwerk bijeenkomsten voor werkgevers, hier zijn dikwijls specialisten op het terrein van personeel te vinden die billijke tarieven en kwalitatief uitstekende diensten leveren.

tip 6: zet een communicatietalent in die aansprekende en onderscheidende vacatureteksten schrijft. Let op 1: zaken anders voorstellen dan de werkelijkheid resulteert meestal in een mismatch, dan kost het meer geld en tijd dan het bespaart.
Let op 2: je mag lang niet alles zeggen of doen in een sollicitatieprocedure. Laat je goed voorlichten en adviseren.

tip 7: vraag kandidaten eerst te bellen of een videoboodschap te sturen. Persoonlijk contact is in veel functies een wezenlijk onderdeel. Via de telefoon krijg je een veel correctere indruk van iemand en kun je interessante mensen uitnodigen hun cv en motivatie te mailen. Op deze manier maak je de toestroom van reacties en kosten beter beheersbaar en test je de intrinsieke motivatie, iemand die echt wil haakt niet af. (laat bellen tussen bepaalde tijden, zet genoeg mensen in en geef de wachttijd aan of spreek een boodschap in bij in gesprek). 

tip 8: maak goed gebruik van LinkedIn voor je vacature(s), het kost niets tot relatief weinig vergeleken met Nationale Vacaturebank en Monsterboard en is na hen al de grootste banensite in Nederland.

tip 9: als je zelf de werving & selectie niet kunt/wilt organiseren, vanwege tijdgebrek of anderszins zet dan een betrouwbare en vakbekwame intermediair in die de voorselectie voor je verzorgt. Uiteraard zal dit wat kosten maar dan heb je ook wat en bespaar je veel tijd en dus geld.

tip 10: vraag om een verkort relevant cv (1 A4-tje) EN uitgebreid cv. Zo kun je zonder haastig te lezen of tussenkomst van domme computers vlot zien wat iemand kan en waaruit dat blijkt. Wil je vervolgens meer weten pak dan het uitgebreide cv erbij.

tip 11: bel zelf interessante kandidaten na en stel goede vragen. Doe dit meteen, nu je in de materie zit, wacht niet tot de eerste gespreksronde. Bij de meeste kandidaten weet je binnen een aantal minuten dat het niet matcht. Dan verspil je geen onnodige tijd (iemand op gesprek kost al snel 30 - 120 minuten). Bovendien geldt: hoe vaker je contact hebt met interessante kandidaten hoe beter je correcte beeldvorming is. 

tip 12: als het schaap met 5 poten niet blijkt rond te lopen, beoordeel dan welke competenties een must zijn. Dit ontdek je wanneer je moet kiezen. Bijv. liever iemand die leergierig. flexibel en zelfredzaam is dan een stronteigenwijs expert die veel te veel salaris eist.


ALGEMENE MODELOVEREENKOMST GEEN WERKGEVERSGEZAG, VOG en Algemene Voorwaarden
aanwezig -  KvK nummer:  65860802  - IBAN:  NL20KNAB0255275803 - BIC : KNABNL2H