Met deze woorden verpest je je sollicitatiegesprek

Het is zover: na alle moeite die je gedaan hebt - interessante vacatures zoeken, je CV updaten en je sollicitatiebrief samenstellen - mag je eindelijk op sollicitatiegesprek. En dan… verpest je het met één domme uitspraak. Jammer, maar het gebeurt weleens. Lees hier wat je beter niet zegt tijdens een sollicitatiegesprek.

Misschien, nogal, enzo, euh...

Deze woorden lijken onschuldig, maar kunnen meer schade veroorzaken dan je denkt. Stopwoorden zoals nogal, enzo, redelijk, soms, misschien, eventueel zwakken je argumenten af. Iemand die 'misschien' zelfstandig kan werken, 'nogal' commercieel is, en 'redelijk' veel weet van software 'enzo' is niet geloofwaardig en lijkt te bluffen. Probeer deze woorden dus zoveel mogelijk te vermijden.

Het s-woord

Hoeveel zal je verdienen? Het houdt je bezig en dat is normaal. Toch is het niet verstandig om meteen bij het begin van een sollicitatiegesprek zelf te beginnen over je salaris. Wacht af tot je werkgever er zelf over begint, of begin er eventueel voorzichtig over aan het einde van het gesprek.  

Wanhopige uitspraken

Hoe wanhopig je ook bent, laat nooit merken dat je het bent. Door bijvoorbeeld te zeggen 'Ik zou alles doen om deze vacature te krijgen', kom je heel wanhopig over en dat wil je juist vermijden. Werkzoekenden worden zelden aangenomen omdat ze zo wanhopig zijn: laat in plaats daarvan je vaardigheden en je motivatie voor zich spreken. Daar draait het om voor de werkgever!  

Onbeschofte uitspraken

Vond je het te lang duren voor je naar binnen werd geroepen? Krijg je een vraag die je niet kunt waarderen? Blijft rustig en laat je niet opjagen. Reageer indien nodig beleefd en zeker niet onbeschoft of geïrriteerd.  

Domme vragen

Je moet zeker zelf vragen stellen tijdens een sollicitatiegesprek, maar vraag niet zomaar wat. Vraag niet waar het bedrijf zich precies mee bezighoudt - dat zou je zelf moeten weten. Ook uit den boze zijn vragen als: 'Hoe lang duurt de middagpauze? Is hier ergens een ruimte om te roken?' En ook: 'Mag je op Facebook tijdens de werkuren?'  

Beschuldigingen

Wat er ook gebeurd is bij je vorige werkgever, houd het zakelijk en positief als je vertelt waarom je een andere baan zoekt. Leg de schuld ook niet bij anderen, maar neem zelf verantwoordelijkheid voor je beslissing. Zeg dus: 'Na zeven jaar was ik wat uitgekeken op mijn baan.' En niet 'Mijn baas gaf me na zeven jaar nog steeds geen promotie.'

Arrogante uitspraken

Uitspraken als 'Ik ben gewoon de man die u zoekt, 'Uw marketingstrategie kan echt veel beter', of 'Eigenlijk heb ik daarover niks meer te leren' laten simpelweg zien dat jij je beter voelt dan anderen. En arrogante werknemers die zich voor vanalles te goed voelen: daar zit niemand op te wachten.

Overdreven eerlijkheid

Vind je het moeilijk om 's ochtends op tijd uit bed te komen en ben je eigenlijk niet zo sociaal als je wel zou willen? Iedereen heeft minpunten, maar een sollicitatiegesprek is niet het juiste moment om die extra in de verf te zetten. Wordt er gevraagd naar je zwakke eigenschappen, dan kun je het aan bod laten komen, maar blijf ten alle tijde zakelijk en sluit positief af.

Yow/houdoe

Je sollicitatiegesprek ging vlot, maar als je weggaat verlaat je het pand met 'Tot later, yooow'. Niet de beste manier, dat spreekt voor zich. Hoe relaxed het gesprek ook was, hou het bij een beleefd 'Tot ziens' of 'Tot binnenkort'.