6 tips voor solliciteren via LinkedIn

 
1.Wees concreet
Vul je profiel zo volledig mogelijk in en wees specifiek. Vertel wat je per baan gedaan hebt. Maak het concreet: wat waren je taken, waar was je verantwoordelijk voor. En wat is jouw expertise.
 
2. Beschikbaarheid
Zet in je profiel dat je beschikbaar bent (eventueel in het Engels: available). Noem ook de branche waarin je een baan wilt vinden. Want recruiters zoeken op trefwoorden.
 
3. Contactgegevens
Zet je e-mailadres of telefoonnummer in je samenvatting (summary). Zo kunnen recruiters je direct benaderen en verlaag je de drempel.
 
4. Interessegroepen
Word actief lid van groepen in jouw vakgebied. Recruiters die ook in die groep zitten, kunnen je dan makkelijker vinden. En ga connecties aan met bedrijven die je interessant vindt. Zo zie je sneller welke vacatures er in jouw branche zijn. Bedrijven plaatsen vaak gratis een vacature in een groep.
 
5. Trefwoorden
Kies 3 trefwoorden die op jou van toepassing zijn. Bijvoorbeeld de branche waarin je wilt werken, je competenties, ervaring of talenten. 
Vervolgens laat je elk van die 3 trefwoorden zo vaak mogelijk terugkomen in je profiel. In je kopregel, functietitel, samenvatting, specialiteiten, skills en werkervaring.
 
6. Aanbevelingen
Zorg dat je minimaal 3 aanbevelingen hebt (recommendations) van oud-collega?s. Als een recruiter via Google iemand zoekt, kom je hoger in de lijst met resultaten. Dit is uit onderzoek gebleken.