Baan voor het leven bestaat niet meer

Metro 5-1-2015 

Vraaggesprek met Marjolein ten Hoonte, directeur Arbeidsmarkt bij Randstad.

 

Vraag: Veel bedrijven denken in 2015 meer omzet te halen,zo laat onderzoek zien.Dan zou je denken:die nemen ook nieuwe mensen aan.

Antwoord:Ondernemers zijn een belangrijke graadmeter.Ze worden in hun optimisme gesterkt ddor cijfers van het CBS dat een economische groei van 1,5% voorspelt. Dat biedt vertrouwen. Toch moeten mensen zich realiseren dat deze ontwikkeling niet altijd meteen leidt tot meer werkgelegenheid. Daar zit nog een fase tussen. Bedrijven willen nu eerst op sterkte komen en gaan dan pas weer overwegen om mensen in dienst te nemen.

We zien overigens nu al wel de eerste positieve signalen in onze sector waar sprake is van meer tijdelijke contracten.

 

Vraag: Donderdag treedt de nieuwe wet Werk en Zekerheid in.Die moet er juist voor zorgen dat bedrijven meer vaste contracten gaan aanbieden. Gaat dat lukken?

Antwoord: Dat is nog maar zeer de vraag.De wereld om ons heen verandert razendsnel en bedrijven moeten zich daarom continu blijven aanpassen.Dat betekent dat je soms ook makkelijk afsceid wil kunnen nemen van iemand. Het is de nieuwe realiteit en daar hebben we allemaal mee te maken.Als werknemer word je een soort reiziger op de arbeidsmarkt, een baan voor het leven bestaat gewoon niet meer.

 

Vraag: Een andere grote  verandering is de invoering van de Participatiewet. Die moet ervoor zorgen dat meer mensen met een arbeidsbeperking aan een baan worden geholpen. Ik heb nog nie het idee dat heel veel bedrijven daar actief werk van maken.

Antwoord: Op de eerste plaats wil ik benadrukken dat wij achter deze wet staan. Werken maakt gelukkig en we  moeten als Nederland trots zijn dat we mensen met een arbeidsbeperking deel laten uitmaken van het arbeidsproces. Maar het klopt wat je zegt. Veel ondernemers zien vooralsnog geen mogelijkheden mensen te plaatsen of weten niet  hoe ze er invulling aan moeten geven.

Wij helpen bedrijven hoe zij mensen met een arbeidsbeperking het beste op hun werkvloer kunnen inzetten,onder meer  met een  werkplekanalyse binnen hun organisatie. Het is voor veel bedrijven en werknemers ook gewoon nog even wennen.