Een gat in je CV:

Een gat in je cv in de huidige arbeidsmarkt is bijna niet te voorkomen. In wezen is een gat in je cv niet erg. Het gaat er meer om dat je kunt verklaren hoe het gat is ontstaan.

Er zijn tal van manieren waarop een gat in je cv kan ontstaan. Denk aan een student die direct na zijn studie een wereldreis heeft gemaakt of iemand die na zwangerschapsverlof gaat herintreden.

Hoewel een gat in je cv negatieve associaties oproept, hoeft het geen probleem te vormen voor je zoektocht naar een baan. Je bent niet de enige! Er zijn genoeg mensen die één of meerdere periodes niet actief zijn geweest op de arbeidsmarkt. Je hoeft je door een gat in je cv niet te laten ontmoedigen. De kunst zit hem in hoe je er mee omgaat. Wij geven je deze week daarom 4 tips.
De gevolgen van een gat in je cv

Zoals hierboven vermeld, zijn er verschillende oorzaken voor het ontstaan van een gat je in cv. Een gat in je cv brengt echter ook een aantal gevolgen met zich mee.
Stilstaan is achteruitgaan

Wellicht heb je in het verleden enige tijd zonder baan gezeten of zit je momenteel zonder baan. De mate waarin je stilstaat, verschilt per persoon. Op het gebied van je carrière is dat vaak het geval, maar dit hoeft niet te betekenen dat dit op het gebied van persoonlijke ontwikkeling ook zo is.

Stilstaan is achteruitgaan, omdat je achterstand oploopt wanneer je enige tijd inactief bent geweest op de arbeidsmarkt. Je loopt achterstand op, omdat:

Mensen die werkzaam zijn op de hoogte blijven van ontwikkelingen in de markt
Mensen die werkzaam zijn actief bezig zijn met zelfontwikkeling
Bedrijven en processen continu veranderen
Werkmethodes continu veranderen en er nieuwe ontstaan (denk aan flexwerken)

Voor een groot deel heb je zelf in de hand in welke mate je een achterstand oploopt. Door een proactieve houding aan te nemen, kun je meegroeien met de ontwikkelingen in de markt en jezelf blijven ontwikkelen. Je kunt bijvoorbeeld een opleiding volgen of aan je persoonlijke competenties werken.
Je komt moeilijker aan een baan

Hoe hard het misschien ook klinkt, de kans dat je moeilijker aan een baan komt, wordt groter naar mate je langer inactief bent op de arbeidsmarkt. Bedrijven geven eenmaal de voorkeur aan iemand die actief is op de arbeidsmarkt. De kans is groter dat deze persoon up-to-date is van de ontwikkelingen binnen de branche waarin deze persoon werkzaam is.
Wel of niet vermelden op je cv?

De vraag blijft of je het gat in je cv wel of niet moet vermelden. Voor sommige mensen is dat een dilemma. Wat doe je bijvoorbeeld als je bent ontslagen na een conflict? Dat is geen gebeurtenis waarmee je jezelf verkoopt aan je toekomstige werkgever. De keus is aan jezelf om het wel of niet te vermelden. Echter adviseren wij om dit wél te doen. De kans is groot dat een recruiter of een dergelijke werkgever jouw eerlijkheid waardeert. Per slot van rekening duurt eerlijkheid het langst.
Een gat in je cv: 4 tips

Hieronder geven we 4 tips om de impact van de gevolgen te reduceren en je kans op een baan te vergroten.
#1 Haal het maximale uit je nevenactiviteiten

Wanneer je inactief bent geweest op de arbeidsmarkt, betekent dat niet je dat inactief bent geweest op sociaal vlak. Sommige nevenactiviteiten lijken in het eerste opzicht niet aan te sluiten bij de verantwoordelijkheden en werkzaamheden van de functie waarop je solliciteert. Echter, als je dieper graaft, vind je altijd wel een aantal vaardigheden en competenties die overdraagbaar zijn.

Zet een aantal taken die je hebt uitgevoerd op een rij en beschrijf een aantal competenties die relevant zijn voor de functie. Dit kan lastig zijn, omdat je de competenties uit de context van je sociale leven moet halen en ze moet vertalen naar de werkzaamheden die bij de functie horen. Een tweetal voorbeelden:

Taak: vrijwilligerswerk voetbalvereniging.
Vaardigheden: (logistieke) planning en organiseren van sponsorevenementen.

Taak: beheren van bankrekeningen en budget
Vaardigheden: financiële planning, afhandelen van facturen en bijhouden van administratie.

Kijk bij het beschrijven van je nevenactiviteiten kritisch naar de relevantie van de taken en activiteiten. Indien je nevenactiviteiten lang geleden hebben plaatsgevonden of wanneer de werkzaamheden niet aansluiten bij de functie, is het niet verstandig om ze te vermelden. Dit maakt jouw cv minder relevant.
#2 Maak gebruik van het vaardigheden-cv

Afhankelijk van je situatie moet je een cv kiezen waarmee jij jezelf het best kunt verkopen. Wanneer je een gat op je cv hebt, kan een vaardigheden-cv (ook wel competentie-cv genoemd) de oplossing bieden. Hierbij leg je de nadruk op jouw competenties, vaardigheden en ervaringen. Je vermijdt hiermee de chronologische volgorde van je werkervaring. Op die manier wordt het gat in je cv minder benadrukt dan in een chronologisch cv.

Nog een belangrijk verschil tussen een regulier cv en het vaardigheden-cv is de presentatie van je werkervaring. Je werkervaring wordt in rollen uitgedrukt, waardoor je voor een functie dus eigenlijk meerdere rollen hebt vervult.

Een uitgebreide uitleggen over het opstellen van een vaardigheden-cv vind je hier.
#3 Voeg een samenvatting toe aan je cv

De samenvatting van je cv (ook wel het persoonlijk profiel genoemd) is het enige onderdeel van een cv waarin je de kans krijgt om te focussen op de toekomst. De rest van je cv is voornamelijk gericht op je verleden.

In het persoonlijk profiel stel je jezelf in het kort voor. Dit doe je door te omschrijven wat je sterke eigenschappen zijn en waar je naar opzoek bent. Tevens is dit de unieke kans om je doelen te benoemen en te laten zien dat je op de hoogte bent van recente ontwikkelingen in de markt. Bij het benoemen van je doelen, kun je eventueel verwijzen naar het gat in je cv (indien de reden van het gat in je cv te maken heeft gehad met het behalen van één van je doelen).

Voorbeeld
Mijn naam is Piet en ik ben 31 jaar. Ik ben ambitieus, durf lef te tonen en heb commercieel inzicht. Het is mijn doel om mezelf continu te blijven ontwikkelen op commercieel gebied, zoals ik dat de afgelopen zes maanden ook heb gedaan. Na diverse verkoopcursussen te hebben gevolgd, ben ik klaar voor een uitdagende functie waarbij commercieel inzicht, het benaderen van klanten, het onderhouden van klantcontact en het behalen van targets onderdeel zijn van de functie.
#4 Benoem in je motivatiebrief de reden(en) van het gat

Indien er geen mogelijkheid is om het gat op je cv te benoemen of uitgebreid te omschrijven, kun je ervoor kiezen om hier in je motivatiebrief over te schrijven. Wat vooral van belang is, is dat je de reden van het gat in je cv op een positieve wijze omschrijft.

Dit betekent dus dat je kunt zeggen dat je de tijd hebt gebruikt om je kennis op meerdere gebieden te verbreden of dat je een tijd uit de roulatie bent geweest, omdat je opzoek was naar een baan die nauwlettend aansloot op jouw wensen. Je kunt benoemen dat jij een ideaalbeeld had over de juiste baan en dat je die in de tussentijd hebt bijgesteld. Benoem waarom dit beeld is bijgesteld.
Een gat in je cv

Er zijn tal van manieren waarop een gat op je cv kan ontstaan. Soms kun je er niks aan doen en in sommige gevallen is het een bewuste keuze. We raden je aan om het gat in je cv te vermelden en de nadruk te leggen op de manier waarop je er mee omgaat. Haal het maximale uit jouw nevenactiviteiten, gebruik een vaardigheden-cv, voeg een persoonlijke samenvatting toe aan je cv en laat in je motivatiebrief zien dat je op een goede manier met het gat omgaat!

7 tips om je CV te verbeteren

Als je al langere tijd helaas werkloos bent, dan zijn er nog diverse  
manieren dat jij jouw CV beter kan maken. Op deze manier val je meer  
op en komen je sterke punten beter naar voren.

Jobhunting

Berichten dat de werkloosheid minder aan het worden is worden met veel  
gejuich ontvangen, alleen geeft het soms wel een vertekend beeld. In  
het bijzonder voor de personen die al geruime tijd werkloos zijn wordt  
het alleen maar moeilijker omdat het befaamde ?gat? prominent aanwezig  
is op jouw CV. Wanneer je 6 maanden of langer werkloos bent, dan nemen  
je kansen met 20 tot 40 % zelfs af om binnen een jaar tot 2 jaar een  
nieuwe baan gevonden te hebben.

Nu zijn statistieken handig om bij te houden, maar uiteindelijk heb  
jij zelf jouw toekomst in beheer! Wij helpen je graag verder, vandaar  
deze 7 tips die je kan gebruiken om beter op te vallen in de massa.

1. Verklaar het befaamde 'gat'
Vaak worden deze periodes van werkloosheid op een CV verborgen. Alleen  
waarom zou je dit doen? Vertel juist waarom er een gat zit in jouw CV  
of motivatiebrief. Leg het uit wat de reden was. Je hebt bijvoorbeeld  
je baan opgezegd om te zorgen voor je kinderen of was slachtoffer van  
en grote reorganisatie.

Dat is namelijk een groot verschil met ontslagen worden omdat men niet  
tevreden was over je prestaties tijdens je functie. Wanneer je de  
laatste was die werd aangenomen en daardoor bijvoorbeeld de eerste die  
vanwege bezuinigingen er ook weer uit moest, maakt het allemaal een  
stuk verklaarbaarder voor je potentiële nieuwe werkgever. Je gaat  
namelijk zeker de vraag krijgen met waarom, wees die vraag dus voor.

2. Ga zelfstandig!
De sollicitatiebrieven die je hebt verstuurd zijn niet meer te tellen  
en je wilt wel iets doen wat je leuk vindt maar natuurlijk ook nog  
eens erg goed in bent. Kijk dan eens of je zelfstandig iets kan  
opzetten als zzp?er bijvoorbeeld. Wanneer je een klein bedrijfje  
opricht kan je wel mooi de periode tussen banen opvullen en wie weet  
wordt je wel heel erg succesvol. Belangrijkste hierin is wel dat je  
eerlijk bent en blijft. Niet zo maar een bedrijf verzinnen met een  
leuke omzet.
Door het te proberen toon je aan dat je gemotiveerd bent en graag aan  
de slag wilt blijven om jouw expertise in te zetten.

3. Weg met chronologisch opstellen van je CV
Je hebt die ene vacature gevonden, misschien wel je droombaan waar je  
al een tijd op gewacht hebt. Het is dan ook belangrijk dat je een  
goede indruk maakt en men in een oogopslag de voor hun relevante  
informatie zien. Hiermee bedoelen wij niet dat je alle logica van het  
opstellen overboord moet gaan gooien natuurlijk. Wanneer jij  
bijvoorbeeld gaat solliciteren voor een functie als planner, vermeldt  
dan die relevante werkervaring als eerste gevolgd door je overige  
werkervaring (dit wel in chronologische volgorde).

Laat je sterke punten goed naar voren komen en maak in één keer  
duidelijk waarom jij hun ideale kandidaat bent.

4. Leg de focus op behaalde resultaten niet de uitgevoerde taken
Wanneer jij je CV gaat opstellen, let er dan op dat je geen reden  
achterlaat om jouw sollicitatie af te wijzen. Makkelijker gezegd dan  
gedaan denk je, maar dit kan je realiseren door de nadruk op je  
resultaten te leggen. Iedereen kan immers taken uitvoeren, maar het  
behaalde resultaat telt tenslotte.

5. Blijf niet stil zitten
Wanneer je onverhoopt werkloos bent geworden, geef je dan niet zo maar  
over aan de ?sollicitatie jungle?. In plaats van een afwachtende  
houding aan te nemen, kan je ook kijken naar bijvoorbeeld  
vrijwilligerswerk of een opleiding om je kennis te vergroten. Ben je  
bezig met een opleiding? Zet het zeker in je CV ook al is deze dus nog  
niet behaald. Kennis is macht tenslotte en een mens leert elke dag bij.

6. Pas je CV aan voor de betreffende vacature
Hiermee bedoelen wij niet dat je functies gaat veranderen, maar bekijk  
juist hoe je voor die ene vacature de relevante punten beter naar  
voren kan brengen. Laat maar zien dat je tijd en aandacht hebt besteed  
aan je sollicitatie en dat je niet zomaar op de automatische piloot  
sollicitaties aan het versturen bent. Som je vaardigheden op die voor  
de betreffende functie van belang zijn, maar lees je CV daarom wel  
elke keer goed door. Staat alles goed? Geen fouten gemaakt of iets  
vergeten?

7. Verspreid het woord!
Top, jouw CV is ready to go en jij bent klaar om die ene baan te  
scoren waar je zo graag naar verlangt. Stuur het door naar al je  
vrienden en connecties die in een positie zijn om je CV ergens af te  
geven. Niet iedereen weet natuurlijk wat je exact doet en op deze  
manier is het voor hun ook makkelijker om jou gericht te helpen.

Je weet maar nooit hoe een sollicitant een baan vangt..