sociaal ondernemers

ALGEMENE MODELOVEREENKOMST GEEN WERKGEVERSGEZAG, VOG en Algemene Voorwaarden aanwezig -

besef je, dat volgens de AVG wet een werkgever wel heel sterke redenen moet hebben om jou op social media te mogen bekijken, en dan nog alleen na jouw TOESTEMMING te hebben gevraagd én gekregen?

zie http://bit.ly/AVGPW2

DRIEKWART VAN CV'S BEVAT ONWAARHEDEN:

De zoektocht naar een baan: 5 tips voor de werkzoekende
 
De duur van de zoektocht naar een baan is per persoon verschillend. Onderzoek wijst uit dat we gemiddeld zeven maanden doen over het vinden van een nieuwe baan.

Hoelang je op zoek bent naar een nieuwe baan is afhankelijk van verschillende factoren zoals leeftijd, ervaring, de branche waarin je solliciteert en de situatie waarin je zit. Als je werkloos bent duurt het over het algemeen langer om een baan te vinden dan wanneer je werkzaam bent.

Hoe pak je de zoektocht aan? Waar moet je opletten en wat doe je als je wordt afgewezen? In dit blog geven we je 5 tips!
#1 Stel je eigen vacaturetekst op

De vraag ‘welk beroep past bij mij?’, heb je waarschijnlijk al regelmatig aan jezelf gesteld. Over het algemeen weet je meestal wel wat je leuk vindt en waar je sterke en zwakke punten liggen. Toch blijkt het in de praktijk lastig te zijn om daar een functietitel aan te koppelen.

Een methode die je daarbij kan helpen is het opstellen van je eigen vacaturetekst. Hiermee vertaal je een globaal idee naar een concreet functieprofiel.

Hoe doe je dat dan? Aan de hand van een bestaande vacaturetekst stel jij stapsgewijs een geschikte vacature op:

Beschrijf in wat voor soort organisatie je wilt werken.
Bedenk voor welke taken jij verantwoordelijk wilt en kunt zijn.
Stel realistische arbeidsvoorwaarden op.
Omschrijf je opleidingen en ervaringen.
Omschrijf je persoonlijke eigenschappen en competenties.

Wanneer je de bovengenoemde punten voor jezelf hebt omschreven, zul je merken dat je een aardig beeld hebt van wat je wilt en kunt. Jouw taak is daarna om de bovenstaande gegevens te koppelen aan een functietitel.

Een uitgebreide toelichting over deze methode vind je hier.
#2 Neem de tijd voor je zoektocht

Nu je een beeld hebt van je wilt, is het tijd om de zoektocht naar vacatures te starten. Het is belangrijk om rustig de tijd te nemen en het niet te overhaasten. Wanneer je te snel werk wilt vinden, loop je het risico dat je op de verkeerde plek terecht komt. In het slechtste geval sta je na een aantal maanden weer op straat en kun je opnieuw beginnen. Dit is niet alleen funest voor je eigen motivatie, maar ook voor je cv.
To do:

Maak een selectie van vacaturesites waar vacatures worden aangeboden in de branche/richting waarin jij een baan zoekt.
Schakel je netwerk in: licht mensen uit je omgeving in over jouw zoektocht. Wie weet vind jij via jouw netwerk een passende baan! Lees hier meer over hoe jij jouw netwerk in kunt zetten bij de zoektocht naar een baan.
Overweeg om gebruik te maken van de diensten van een werving- en selectiebureau.
Vergroot je online vindbaarheid en word gehunt!
Ga pas in op een werkaanbod als je bij verschillende bedrijven op bezoek bent geweest. Door meerdere organisaties en de bijhorende culturen te proeven, kun je een weloverwogen keuze maken.

Verborgen arbeidsmarkt

Houd er rekening mee dat een deel van de vacatures niet goed vindbaar is. Dit komt bijvoorbeeld omdat de advertentiekosten te hoog zijn voor sommige werkgevers of omdat populaire vacatures niet eens op vacaturessites geplaatst worden. Het geheel van deze onzichtbare vacatures wordt ook wel de verborgen arbeidsmarkt genoemd. In dit blog vind je een aantal tips om ook dit deel van de arbeidsmarkt bloot te leggen.
#3 Cv en motivatiebrief

Zodra je een vacature hebt gevonden en besluit te solliciteren, is het tijd om je cv te controleren en een motivatiebrief te schrijven.
Curriculum vitae

Zorg ervoor dat de inhoud van je cv up-to-date is en controleer het op relevantie. Per sollicitatie zal de vraag naar vaardigheden en competenties variëren. Probeer per sollicitatie de belangrijkste onderdelen uit de vacature terug te laten komen in je cv.

Het kan niet vaak genoeg gezegd worden, wees consistent in de opmaak en presentatie van je cv. Overzicht en duidelijkheid geniet in veel gevallen de voorkeur. Naast de opmaak kun jij je cv verrijken met de feedback van anderen. Durf vrienden, kennissen en familie ook eens te vragen grondig naar je cv te kijken. Hebben zij nog geschikte feedback? Bestudeer de feedback en pas het waar nodig toe.
Motivatiebrief

Het schrijven van een motivatiebrief blijft voor velen van ons een uitdaging. Toch kun je de kans op een sollicitatiegesprek met deze tips vergroten:

Stel je motivatie op vanuit jouw intrinsieke motivatie. Lees in dit blog hoe je jouw passie op papier zet.
Bestudeer de competenties die staan opgesteld in de vacaturetekst en onderbouw waarom jij over deze competenties beschikt.
Zorg ervoor dat je de motivatiebrief persoonlijk maakt. Dit doe je door de brief te richten aan de persoon die je benadert en de schrijfstijl aan te passen aan de stijl van het bedrijf.
Maak indruk met een originele openingszin en benadruk je kwaliteiten in de slotzin.

#4 Het gesprek

Hoera! Je bent uitgenodigd voor het gesprek. Met een goede voorbereiding neem je onzekerheden weg én vergroot je de kans op een baan.
Voor het gesprek

Zoek informatie op over het bedrijf. Dit doe je door ervoor te zorgen dat je weet wat voor producten/diensten het bedrijf aanbiedt, welke bedrijfscultuur er heerst en wat de omvang van de organisatie is.

Er zijn een aantal vragen die je kunt verwachten tijdens het sollicitatiegesprek. Hieronder geven we enkele voorbeelden:

Hoe zie jij je rol binnen een team?
Wat is een probleem dat je in het verleden bent tegengekomen en hoe heb je dit opgelost?
Waar zie jij jezelf over vijf jaar?
Wat zijn je sterke en zwakke punten?
Waarom moeten we jou aannemen?

Bereid zelf ook een aantal vragen voor om te stellen. Hiermee toon je oprechte interesse en kom je meer te weten over de functie waarop je solliciteert. Hier vind je vijf voorbeelden.
Tijdens het gesprek

Na de uitgebreide voorbereiding moet jij je natuurlijk bewijzen tijdens het sollicitatiegesprek. Dit doe je door tijdens het gesprek inlevingsvermogen te tonen en te luisteren. Daarnaast kun jij tijdens het gesprek initiatief tonen door bijvoorbeeld met een passend idee te komen. Hoe lastig het ook kan zijn, probeer tijdens het gesprek zelfvertrouwen uit te stralen. Let daarbij op je lichaamshouding en gebruik geen woorden waarmee je jezelf in twijfel trekt.
Na het gesprek

In de meeste gevallen duurt het even voordat je een terugkoppeling vanuit de recruiter of de organisatie krijgt. Hoelang dit duurt verschilt per bedrijf. Geef diegene met wie je het gesprek hebt gehad even de ruimte om jou een terugkoppeling te geven. Realiseer je dat jij hoogstwaarschijnlijk niet de enige bent geweest die op gesprek is geweest. Mocht je na twee weken geen reactie hebben vernomen, neem dan zelf contact op.
#5 Houd een positieve mindset

Voor sommigen is de zoektocht naar een baan minder leuk dan voor anderen. Hoe houd je bijvoorbeeld een positieve mindset als je keer op keer wordt afgewezen?

Wanneer je veel afwijzingen ontvangt, loop je het risico om sollicitatiemoe te worden. Sollicitatiemoeheid wil je juist voorkomen. Wanneer jij het idee hebt dat je sollicitatiemoe bent, is het verstandig om een stap terug te doen.
Zet je afwijzing om in een kans

Je kunt na een afwijzing om feedback vragen. Wat kun jij verbeteren? Wees niet bang om feedback te vragen, het zou je zomaar eens kunnen helpen bij je volgende sollicitatie.

Er zijn drie redenen waarom je om feedback zou moeten vragen:
1. Je creëert kansen.
2. Je onderscheidt jezelf.
3. Je bouwt aan je netwerk en reputatie.

Wil je weten hoe je het beste kunt reageren na een afwijzing, lees dan dit blog.
De zoektocht naar een baan

De zoektocht naar een baan kan worden gezien als een stappenplan dat je doorloopt. De eerste stap is om je goed te oriënteren op de arbeidsmarkt. Vervolgens ga je op zoek naar vacatures, waarbij je je niet beperkt tot één vacaturesite. Bij de derde stap neem jij je cv en motivatiebrief onder de loep en betrek je anderen eventueel bij dit proces. Wanneer je op gesprek mag komen, dien je zoveel mogelijk onzekerheden weg te nemen door je goed voor te bereiden. Mocht je na het gesprek te horen krijgen dat jij niet de juiste kandidaat bent geworden, probeer dan positief te blijven en de afwijzing om te zetten in een kans!
 
De arbeidsmarkt trekt aan: 3 tips voor de werkzoekende
 
Na flink wat crisisjaren, trekt de arbeidsmarkt weer aan (bron). Er zijn veelbelovende cijfers bekendgemaakt voor 2017: het aantal banen groeit met 1,5%. Dit betekent dat er dit jaar 151.000 banen bij komen. De werkgelegenheid neemt dus toe!

De groeiende vraag naar arbeid zorgt voor extra kansen op de arbeidsmarkt! Daarom geven we in dit blog 3 tips hoe je in kunt spelen op de toenemende vraag op de arbeidsmarkt.
#1 Blijf op de hoogte van de actuele trends

De vraag naar arbeid groeit in bijna alle sectoren (met uitzondering van de financiële sector en het openbaar bestuur). De arbeidsmarkt blijft daardoor voortdurend in beweging. Het is dus aan te raden om de trends op de arbeidsmarkt nauwlettend in de gaten te houden.

Wanneer je op de hoogte bent van de actuele trends, weet je beter in welke branche je kunt solliciteren en waar toekomstig werkgevers en/of recruiters behoefte aan hebben. Om je te helpen, lichten we twee actuele trends op de arbeidsmarkt toe:

Werkervaring en scholing zijn minder belangrijk
In deze tijd ligt bij verscheidene organisaties de nadruk op het hebben van de juiste competenties, houding en motivatie in plaats van opleiding en ervaring. Door de krapte op de arbeidsmarkt vindt omscholing vaak pas plaats na het aannemen van mensen. Er zijn immers te weinig gekwalificeerde mensen beschikbaar. Dit betekent dat je kansen/mogelijkheden op de arbeidsmarkt aanzienlijk vergroten, ook als je minder gekwalificeerd bent. Wanneer je solliciteert is het dus van belang dat jij je competenties en drijfveren goed in kaart hebt gebracht. Je moet kunnen onderbouwen waarom jij vindt dat je geschikt bent voor de desbetreffende baan en waarom jij bij het bedrijf past. Een goede oriëntatie is daarbij belangrijk. Als de fit met de bedrijfscultuur goed is, kun je jezelf zijn en daarmee de kans op de spreekwoordelijke klik vergroten.

Behoefte aan flexibiliteit
De behoefte aan flexibiliteit neemt zowel bij werkgevers als werknemers toe. Aangezien de balans tussen werk en privé voor mensen steeds belangrijker wordt, beweegt de arbeidsmarkt hierin mee. Dit zie je door de toename van werken op projectbasis, bedrijven die gebruikmaken van flexwerkplekken of het werken in cafés. Tegenwoordig kun je als sollicitant zelf bepalen in welke mate jij behoefte hebt aan flexibiliteit en welk bedrijf daarbij past. Wanneer je iemand bent die van structuur, regels en vaste werktijden houdt, kun je solliciteren bij bedrijven die dit bieden. Wanneer je juist van flexibele werktijden en van flexwerken houdt, kun je solliciteren bij bedrijven die dit kunnen bieden.

#2 Overweeg om te solliciteren in een andere branche

Door de groeiende krapte op de arbeidsmarkt moeten werkgevers hun eisen naar beneden bijstellen. Als je altijd al een carrièreswitch hebt willen maken, is dit wellicht hét moment. De kans is groot dat je met beperkte kennis/vaardigheden al kans maakt op een baan in een andere branche.

Hoe ga je te werk?

Achterhaal van te voren waarom je binnen een ander vakgebied of branche wilt solliciteren. Een carrièreswitch maken doe je niet zomaar en het is belangrijk dat je dit om de juiste redenen doet.

Het is van belang om op verschillende punten onderzoek te doen:

In welke branche is het aanbod van vacatures gestegen?
Past de branche waarin je wilt solliciteren bij je?
Beschik je over de minimale kennis/ervaring die nodig is in de branche of kun je dit snel aanleren?
Beschik je over overdraagbare competenties die je kunt gebruiken bij het solliciteren?

Wanneer je besluit binnen een andere branche te solliciteren dien je de competenties op je cv aan te passen. Een werkgever of recruiter moet aan je competenties kunnen zien of je de overstap naar een nieuwe branche kunt maken. Een goede methode hiervoor is het vaardigheden-cv. Meer informatie over het vaardigheden-cv vind je hier.
#3 Benadruk je talent

Tegenwoordig zijn werkgevers en recruiters steeds vaker op zoek naar het talent van een aankomend werknemer. Onderzoek wijst uit dat talent en houding voor 93% bepalend zijn voor succes! Door als sollicitant je talent te benadrukken, kun jij hier perfect op inspelen!

Dit doe je door jouw eigen talent(en) te ontdekken. Wanneer je nog niet weet wat jouw unieke kwaliteiten zijn, kun je een vriend, familie of kennis vragen om je te helpen. Stel vragen zoals wat ze in je waarderen en waar ze je goed in vinden.

Een andere handige tool om je talent te ontdekken, is het bijhouden van een activiteitendagboek. Dit is een dagboek waarin jij gaat bijhouden hoe jij jouw huidige (werk)dagen ervaart. Door je activiteiten voor een korte periode (bijvoorbeeld één week of één maand) een dagboek in te vullen, ga je actief aan de slag met je talent. Aan het eind van de week (of maand) heb je inzicht in activiteiten waar je energie van krijgt, maar ook die je energie kosten.

Deze inzichten helpen je om jezelf te kunnen profileren. Je weet nu waar jouw talent ligt en waar je eventueel nog aan zou willen werken.

Tevens kun je jezelf profileren door middel van personal branding. Door tijdens het solliciteren een personal brand te gebruiken, weet je wie je bent en waarvoor je staat. Hier doe je jezelf gedurende het sollicitatieproces enorm voordeel mee.
De arbeidsmarkt trekt aan

De arbeidsmarkt is in beweging en dit brengt nieuwe kansen met zich mee. Als werkzoekende kun jij hier op inspelen door op de hoogte te zijn van de actuele trends op de arbeidsmarkt, te solliciteren in een andere branche en je talenten te benadrukken.
 

51-momenten-waarop-ik-wil-krijsen-tegen-het-uwv

Merijn (53) heeft twee jaar aan een project gewerkt en is nu weer op zoek naar een nieuwe baan. Die wil ze graag, maar het is een drama opnieuw in de klauwen van het UWV verstrikt te raken. “Niet gaan schreeuwen, niet gaan schreeuwen, niet gaan schreeuwen.”

Hallo werkmap, daar ben ik weer!
Hoezo, moet ik alles nóg een keer invullen?
De online training solliciteren is nog hetzelfde als twee jaar geleden, zie ik.
Al mijn antwoorden bij de opdrachten staan er zelfs nog in.
Leuker kunnen ze het niet maken, wel maller.
Kost me toch weer anderhalf uur om er doorheen te klikken.
Hoppa, systeem gooit me er uit.
Kan ik weer opnieuw beginnen. Toch niets te doen, nietwaar?
Het kost me zeventien belpogingen, maar dan heb je ook iemand aan de lijn.
De éne keer dat ik niet kan opnemen omdat ik bij de mondhygiëniste lig, krijg ik meteen een standje: ‘Weet u wel dat u beschikbaar moet zijn voor het UWV?’
Als het UWV toch eens beschikbaar was voor mij. En gewoon eens een beetje aardig was.
Niet gaan schreeuwen. Niet gaan schreeuwen. Niet gaan schreeuwen.
Daar hebben we Virtuele Marlies, de e-coach.
Ze heeft het over het belang van uiterlijke verzorging.
Ik ga namelijk altijd in mijn ouwe pyjama met vet haar naar een sollicitatiegesprek, dûh.
Nog een briljante tip: ‘Houd uw handen en armen rustig.’
Ik weet niet of ik Virtuele Marlies zou aannemen.
Tenzij je zoekt naar een leverancier in Open Deuren, natuurlijk.
Opdracht: zet de onderdelen van de sollicitatiebrief in de goede volgorde.
Want er zijn mensen die openen met ‘Met vriendelijke groet’?
Ik heb vaker gesolliciteerd dan ik verplicht ben, want ik wil graag aan het werk.
Waarom krijg ik dan bericht dat ik niet voldoende gesolliciteerd heb?
Met meteen het dreigement dat mijn uitkering zal worden verlaagd?!
‘Boetes worden opgelegd voor alle vormen van het te laat geven van informatie, het geven van onjuiste informatie of het verzwijgen van informatie’.
Maar… maar… hoe moet ik informatie doorgeven als alles digitaal moet en ik niet kan inloggen?
O, gelukkig, ik kan bezwaar maken tot 28 maart. Staat in dit bericht dat gedateerd is op 4 april.
Een baan. Ik wil gewoon een baan. Het hoeft niet eens leuk werk te zijn, als het maar werk is.
‘Rapportering van werkzoekende is bij storing kwijtgeraakt’.
Het is echt zo: omdat het UWV de IT niet op orde heeft, krijg ik straf.
Adem in. Adem uit.
Dan maar weer bellen. Hahahahaha! Alsof er opgenomen wordt.
Mijn favoriet is het bandje dat zegt dat je álles online kunt regelen en dan de verbinding verbreekt.
Maar ik word wel verplicht een infantiele cursus te volgen.
Als je zélf een cursus wilt, kun je het trouwens wel schudden.
Een scholingsvoucher kost zeker acht weken om te worden goedgekeurd.
Dat schiet lekker op, als je snel iets wil bijleren om je kansen te vergroten.
O, de scholingsvouchers van 2017 zijn al op?
Waarom wordt er dan nog over gekraaid? Om de afwijzing er nog eens in te wrijven?
Mijn eerste mailbom! Ik krijg zeventien exact dezelfde UWV-mailtjes. Zó efficiënt.
‘Vul de competentieatlas in en ontdek welke beroepen bij je vaardigheden passen’.
Alsof ik na 31 jaar werken in informatie, documentatie en social media nog twijfel of ik het een beetje kan.
Het niveau van de webinars gaat echt van briljant en nuttig tot what the fuck?
Ik moet een afspraak met mijn jobcoach verzetten omdat ik een sollicitatiegesprek heb.
Uitzicht op een baan lijkt me belangrijker dan dingen doornemen die toch al in de werkmap staan.
Mijn beloning voor het sollicitatiegesprek is weer een verlaging van mijn uitkering wegens afzegging.
Het kost me drie uur en twintig minuten bellen om dit recht te zetten.
Interessant: als je drie keer hetzelfde vraagt krijg je drie keer een ander antwoord.
In die tijd had ik net zo lief vacatures gezocht.
O, leuk, een omweggetje: ‘Als de einddatum is verstreken, dan kunt u sollicitatieactiviteiten niet meer via uw taken in de Werkmap doorgeven. Gebruik in dat geval het formulier “Mijn sollicitatieactiviteiten”. Stuur dit formulier naar ons via “Documenten” in de Werkmap’. Oh Kafka, als je toch eens wist…
Ik word ‘met spoed’ teruggebeld. Twee dagen later, maar toch.
Alsjeblieft, geef me een baan en verlos me van het UWV.