non-profit sociaal ondernemer

Miep snapt het niet meer.

 

Net 40 jaar, de kinderen de deur uit en nu dus weer aan het werk, mijn droom over een volgende stap in mijn leven komt dichterbij. Joepie!

Ik ga er van uit dat WAT ik goed kan, mij aan een baan moet kunnen helpen.

Maar als ik naar uitzendbureaus ga word ik binnen 5 minuten al teruggestuurd: ik moet me thuis maar via internet inschrijven en dan hoor ik wel of er werk is dat bij mij past. Waarom helpen ze mij niet net als vroeger? Daarna hoor ik ook nooit meer iets. Ben ik te oud? Is mijn vroegere werk er niet meer? Die mensen zijn er toch om mij te helpen? HOE moet dat dan tegenwoordig? Geen idee, toch eens aan iemand vragen als ik tenminste weer wat zin heb in solliciteren.

 

Ik word er moedeloos van en vraag me af: WAAROM zou ik nog solliciteren? Mag ik JURIDISCH gezien wel worden afgewezen vanwege mijn leeftijd? Ik wil weten welk ander werk er bij mijn karakter en competenties past. Maar hoe kom ik daar achter zonder hulp van sociale zaken of het UWV?

 

Antwoord op al deze vragen krijg ik op het spreekuur van WerkInJeEigenWijk - alleen op afspraak – in je eigen buurthuis. Ik bel voor een snelle afspraak Wim van Oudheusden 06 404 145 60, www.werkinjeeigenwijk.nl

Deze Miep is toch écht wel een unieke persoon met recht op werk dat wel bij mij past, ook al is het misschien iets heel anders! Ik laat me niet op de kop zitten!